PROGRAMME LEARNING OUTCOMES (PO)

Di akhir program, graduan berupaya untuk:

NO PLO

PROGRAMME LEARNING OUTCOMES

PLO1

Memperoleh dan mengaplikasi ilmu pengetahuan dan pemahaman dalam bidang da’wah dan pengurusan Islam.

PLO2

Mengaplikasi kemahiran dan teknik pengurusan da’wah dan organisasi dalam kalangan pelbagai golongan sasaran.

PLO3

Menaksir pelbagai masalah sosial masyarakat dan mengusahakan penyelesaian berdasarkan pendekatan da’wah dan pengurusan Islam.

PLO4

Menyampaikan maklumat dengan jelas dan berkesan melalui pelbagai media dan kaedah da’wah.

PLO5

Mempamerkan semangat kerja berpasukan dan berkeupayaan menangani masalah masyarakat dalam pelbagai situasi sosial.

PLO6

Mengamalkan integriti, etika dan nilai profesional penda’wah berteraskan akhlak Islam.

PLO7

Menggunakan dan memanfaatkan ICT dan mengembangkan pembelajaran sepanjang hayat

PLO8

Mengaplikasi kemahiran pengurusan da’wah dalam bidang keusahawanan.

PLO9

Memimpin dan mengurus organisasi dan insan memberi sumbangan kepada masyarakat, negara dan dunia sejagat.