PROGRAMME EDUCATIONAL OUTCOMES

Dalam tempoh 4 tahun pengajian, program ini akan melahirkan pengamal  dalam bidang da’wah dan pengurusan Islam yang:

NO PEO

PROGRAMME EDUCATIONAL OUTCOMES

PEO 1

Mensintesis pengetahuan aqli dan naqli serta mempraktikkan amalan yang berkaitan dengan da’wah dan pengurusan Islam untuk pembangunan masyarakat.

PEO 2

Memimpin dan bekerja secara jama’i untuk melaksanakan aktiviti da’wah melalui komunikasi berkesan.

PEO 3

Mempraktik usaha berterusan dalam memperkasakan ilmu da’wah dan pengurusan seiring dengan perkembangan teknologi internet dan komunikasi (ICT).

PEO 4

Mengamalkan integriti, etika dan nilai profesional semasa memberi khidmat da’wah kepada khalayak.