Sarjana Komunikasi(Pengurusan Media)

 

Latarbelakang


Sesuai dengan keperluan semasa, bidang komunikasi yang merupakan bidang yang sistematik dan Profesional terutamanya di negara-negara maju, khususnya di Eropah dilihat sebagai satu wadah yang dapat mempengaruhi kehidupan dan nilai masyarakat.

Program ini ditawarkan untuk mempertingkatkan dan mengurus secara lebih profesional, sistematik dan berteraskan ilmu Islam bidang komunikasi, khususnya bidang penyiaran dan kewartawanan.Program ini telah mengambil kumpulan pelajar sulungnya pada tahun 2004/2005. Adalah diharapkan, program ini akan menjadi satu wadah untuk menghasilkan graduan yang berpengetahuan, mahir dan profesional dalam bidang komunikasi. Program ini juga diharapkan akan dapat mengembangkan lagi syiar Islam dengan membuka ruang kepada para penyelidik dan pendidik untuk mengkaji, menyelidik dan menyebarkan pengetahuan berkaitan dengan komunikasi.

 Fakulti Kepimpinan dan Pengurusan
Universiti Sains Islam Malaysia, Bandar Baru Nilai, 71800, Nilai, Negeri Sembilan, MALAYSIA
Tel: +606-7988182/8184, Faks: +606-798 8252 , Emel : Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.