MAKMAL-MAKMAL

MAKMAL KEWARTAWANAN

Makmal kewartawanan yang kini beroperasi dalam melakukan surat khabar USIM TODAY dan majalah CETUS yang akan dilakukan oleh para pelajar sendiri serta dipantau oleh pensyarah-pensyarah yang bertugas dalam memastikan pelajar-pelajar ini mendapat manafaat serta suasana yang seakan-akan sama dialam pekerjaan.

BILIK MULTIMEDIA

MAKMAL KAUNSELING

Makmal kaunseling ini terbahagi kepada beberapa bahagian iaitu makmal kaunseling kanak-kanak,makmal kaunseling keluarga,makmal kaunseling kelompok dan makmal kaunseling individu.Tujuan makmal ini diwujudkan adalah untuk melatih pelajar-pelajar untuk menjadi seorang kaunselor dan juga digunakan  sebagai platform kepada pelajar-pelajar untuk mendapat pendedahan akan suasana khidmat seseorang kaunselor itu dilakukan.