Objektif

Objektif Fakulti

Fakulti Kepimpinan dan Pengurusan ditubuhkan untuk memenuhi objektif-objektif berikut:

Menghasilkan graduan dan ilmuan yang berkualiti dan menghayati paduan ilmu Naqli dan Aqli serta menyumbang secara berkesan kepada masyarakat,negara dan ummah.
Menawar dan melaksanakan program akademik dalam bidang dakwah,akidah,kaunseling dan komunikasi yang releven dan kompetatif.
Memimpin dalam proses pembelajaran,penyelidikan,penerbitan dan pemindahan ilmu kepada komuniti secara kreatif menggunakan teknologi terkini
Membina rangkaian kolaborasi akademik diperingkat kebangsaan,serantau dan antarabangsa.